web analytics

Infrastructuur

NEO monitort naast de wegen, watergangen ook de windturbines en zonnepanelen, kunstwerken en dijken, en ook de ondergrondse kabels en leidingen. We leveren data-diensten aan aannemers, nutsbedrijven, ingenieurs, adviseurs en beleidsmakers over de objecten en de veranderingen die optreden. Altijd actueel

 

Pijplijn monitoring

Verhardingsmonitor

Boomwortels op de kaart

Aardobservatie voor Smart Cities

Klimaatadaptatie

5G planning

Monitoring dekking boven leidingen

Infrastructuur

FAQ

Wat kan NEO voor mijn bedrijf betekenen?

NEO heeft een unieke portfolio aan datadiensten ontwikkeld en er komen steeds meer diensten bij. Doordat we een groot deel van die diensten baseren op waarnemingen met vliegtuigen en satellieten zijn de data actueler dan de basisregistraties, en bevatten ze veel meer informatie, bijvoorbeeld niet allen kennen we de locatie en grootte van alle gebouwen, maar we kennen ook de dakbedekking en vorm, de aanwezigheid van zonnepanelen, dakkapellen, koeltorens, de groenheid en de schaduwvorming door de bomen en struiken er omheen, enz. Ook van wegen en watergangen kennen we veel eigenschappen, maar ook van alle akkers en natuur in dit land en daarbuiten.

Wanneer uw bedrijf met onderwerpen bezighoudt die onze leefomgeving betreffen, (huizen, wegen, water, landbouw, bomen en natuur), dan kunt u bij ons betere informatie vinden en daar uw voordeel mee doen.

Kennisbank 

Infrastructuur

Infrastructuur
Daminca Comvalius

Kleine landschapselementen op de kaart

Het unieke Nederlandse landschap staat onder druk. Dit heeft negatieve gevolgen voor cultuurwaarde, biodiversiteit en opslag van CO2. Bij lopende initiatieven om het landschap te versterken, ontbreekt het aan goede informatie over de status van het landschap in Nederland .
NEO heeft daarom in samenwerking met het Coöperatief Boomregister begin 2023 het landschapselementenregister.nl gelanceerd.

Lees verder »
Infrastructuur
Daminca Comvalius

Het gesprek van de dag: mestregels sloten

De afgelopen weken zijn de Nederlandse sloten het gesprek van de dag. Omdat de bufferstrookbreedte effect heeft op de mestplaatsingsruimte op een perceel en afhankelijk is van het sloottype (droge sloot met 1 meter buffer tegenover 3 meter bij een watervoerende sloot) moet de kaartinformatie betrouwbaar zijn. NEO gebruikt actuele aardobservatiedata om kaartinformatie van sloten te verbeteren.

Lees verder »
Infrastructuur
Daminca Comvalius

Het werkproces met mutatiesignalering

Het actualiseren van kaartobjecten is arbeidsintensief en precies werk. Het zoeken naar en het duiden van de veranderingen is dat ook, maar wel heel anders van aard. Het is dan slim om de detectie van de veranderingen en de duiding ervan in een aparte actie uit te voeren. Die actie noemen we mutatiesignalering: Waar verandert een kaartobject (was/wordt) en wat zou de vervolgactie moeten zijn?

Lees verder »
Infrastructuur
MarketingNEO

2023: Glasvezeluitbreiding leidt tot toename belang monitoren van bomen

Ook in 2023 worden naar verwachting weer honderdduizenden huishoudens aangesloten. Een bekende parameter in de wereld van glasvezel is homes passed, huishoudens die aangesloten (kunnen) worden. Dat betekent weer veel graafwerk, vaak in de buurt van bomen. Uit onze praktijk blijkt dat bij aanleg van glasvezel zo’n 30% tot soms zelfs 50% van de bomen in een gebied in beeld komt

Lees verder »
nl_NL